Η αξία της «αλληλεγγύης» στην προσωπική σου εξέλιξη

Πώς μπορώ να την καλλιεργήσω στην καθημερινότητά μου;

Στόχος αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει τους αναγνώστες να ανακαλύψουν την ευτυχία μέσα τους ενθυμίζοντας σε αυτούς την αξία της αρετής της αλληλεγγύης στη ζωή μας.

Μπορεί να σας φαίνεται μία έννοια πεζή ή μπανάλ .Έχει συνδεθεί με πολεμικές καταστάσεις ή καταστάσεις πόνου. Κι όμως.

Τι έχουν ανάγκη σήμερα οι άνθρωποι; Η εποχή της πνευματικής αφύπνισης.

Ζούμε σε μία εποχή όπου το εξελικτικό στάδιο των ανθρώπων τους επιτρέπει να επιζητούν την ολοκλήρωση, την πληρότητα και τις βαθιές και ουσιαστικές  σχέσεις  από καρδιάς. Παλιά οι άνθρωποι σύναπταν σχέσεις είτε προσωπικές είτε συμμαχικές βάση συμφερόντων επιβίωσης.

 Σήμερα όμως η πνευματική αφύπνιση των ανθρώπων τους οδηγεί να θέλουν να βιώσουν βαθιά την εμπειρία της ζωής, την ευτυχία, την γαλήνη αλλά και τον σκοπό της ζωής τους.

Αλληλεγγύη και Αρκαδικό Ιδεώδες

Η έννοια της αλληλεγγύης στην Αρκαδία από όπου προέρχομαι έχει βαθύτερη σημασία και αξία. Εδώ γεννήθηκε το «Αρκαδικό Ιδεώδες» που αφορά έναν τρόπο ζωής των ανθρώπων που βασίζεται στην ευγενική άμιλλα και την αγαθή συνεργασία των μελών της. Ένα ιδεώδες που προήλθε από τον τρόπο ζωής των αρχαίων αυτoχθόνων Αρκάδων και έγινε κίνημα σε όλα τα Αναγεννησιακά Ευρωπαϊκά Κέντρα.

Τι σημαίνει Αλληλεγγύη;

Είμαστε όλοι τμήματα ενός Όλου. Μίας εργασιακής κοινότητας, μίας πόλης, ενός κράτους ή ολόκληρου του σύμπαντος. Αλληλεγγύη σημαίνει ότι ο ένας βοηθάει και στηρίζει τον άλλον ή δέχεται βοήθεια από τον άλλον στα πλαίσια της ενότητάς μας μέσα στην κοινότητα που είμαστε. Αυτό βοηθάει κάθε μέλος να γίνεται καλύτερο όχι όμως καλύτερο από το άλλο γιατί ο καθένας συνεισφέρει μοναδικά στην κοινότητα με την προσωπικότητά του και τον δικό του σκοπό ζωής. Μέσα από την αλληλεγγύη η κάθε κοινότητα μπορεί να λάμψει.

Πώς χάθηκε η αλληλεγγύη;

Πόλεμοι ανά τους αιώνες, πρακτικές δυσκολίες επιβίωσης και πολιτικές αναταραχές μας οδήγησαν στο να ξεχάσουμε την πανίσχυρη αξία της αλληλεγγύης στη ζωή μας. Οι παραπάνω καταστάσεις μας απομάκρυναν μεταξύ μας και γέμισαν την ψυχή και τα κύτταρά μας με ανασφάλεια, φόβο για το αύριο, αδυναμία, ανταγωνισμό αλλά κυρίως μας απομάκρυναν από την γενετήσια ικανότητά μας να εισακούμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας και τα θέλω μας. Έτσι αρχίσαμε να κυνηγάμε τα «θέλω» των άλλων και να μετράμε την προσωπική μας αξία βάση της σύγκρισης της προσωπικής μας ζωής με αυτή των άλλων.

Για τον άνθρωπο που επιζητεί την ευτυχία, την ψυχική ηρεμία, τις ουσιώδης ανθρώπινες σχέσεις, την πληρότητα, την ισορροπία του Όλου του (σώμα-συναίσθημα-ψυχή-πνεύμα-νόηση) είναι σημαντικό να βιώνει και την έννοια της αλληλεγγύης στην καθημερινότητά του.

Πώς να καλλιεργήσω την αλληλεγγύη στην καθημερινότητά μου;

  • Μην περιμένετε  τους άλλους να είναι αυτοί αλληλέγγυοι πρώτα για να είστε και εσείς.
  • Στο εδώ και τώρα κάντε μία κίνηση καθημερινά στήριξης ενός αγαπημένου ή πιο μακρινού προσώπου σας. Αν ένας φίλος σας είναι ζωγράφος προωθήστε τη δουλειά του ή αγοράστε ένα πίνακα και κάντε τον δώρο σε κάποιον που γιορτάζει ή προτείνετε τον σε κάποιον φίλο σας που μόλις μπήκε σε νέο σπίτι και θέλει νέους πίνακες.
  • Αγοράστε από μαγαζιά και galleries της γειτονιάς σας. Τιμήστε αυτούς τους επαγγελματίες και επιλέξτε κάτι πιο ειδικό για εσάς ή τους φίλους σας.
  • Πείτε ένα καλό λόγο σε ένα συνάδελφο ακόμη και αν καθημερινά είστε στα μαχαίρια. Πείτε του ένα καλό που έχει και αμέσως θα δείτε πώς θα αλλάξει η σχέση μεταξύ σας.
  • Αποδεχτείτε τις ζωές των άλλων ανθρώπων.
  • Εισακούστε με την καρδιά σας το «νέο» και μην μένετε μόνο στην ενημέρωση. Με αυτόν τον τρόπο γίνεστε εξερευνητές  της ζωής και δεν μένετε  παρατηρητές, συναισθηματικά αμέτοχοι και κενοί μέσα σας. Ακούστε με την καρδιά σας ένα κλασικό κομμάτι που μπορεί άλλοτε να το βαριόσασταν και αφήστε τον εαυτό σας να το ζήσει.
  • Αναγνωρίστε στους φίλους σας και στους διπλανούς σας την αξία τους και τα χαρίσματά τους και ενισχύστε τους σε αυτό που είναι και κάνουν μακριά από τα δικά σας προσωπικά θέλω.
  • Είναι πρόκληση να είμαστε αλληλέγγυοι σε κάποιον που κάτι «δεν μας αρέσει». Αυτό δείχνει ότι είμαστε ακόμη στη σφαίρα του προσωπικού μας «εγώ». Προκαλέστε τον εαυτό σας και ξεπεράστε το «εγώ» σας.
  •  Όταν πιάνεται τον εαυτό σας να κατηγορεί έναν συνάνθρωπό σας ή να κρίνει έναν φίλο ή συνεργάτη σας θυμηθείτε ότι και ο ίδιος βιώνει μία δική του προσωπική ιστορία αγωνίας και αναζήτησης ακόμη και αν δεν το ξέρει.
  • Ανακαλύψτε τον προσωπικό σας στόχο ζωής και παραμείνετε εστιασμένοι εκεί.

Η αλληλεγγύη σε Εαυτόν.

Το κυριότερο όμως.

Να είστε αλληλέγγυοι του εαυτού σας. Και μόνο όταν αγαπάτε και αποδέχεστε βαθιά τον εαυτό σας μπορείτε εσείς πρώτα να προσφέρετε αυτήν την αλληλεγγύη σε εσάς όταν την χρειάζεστε.

Υψηλότερο Δυναμικό και Αλληλεγγύη

Ο δρόμος για την κατάκτηση του υψηλότερου δυναμικού σας είναι ένας όμορφος δρόμος εξερεύνησης. Εξερευνάτε , ανακαλύπτετε, φωτίζετε και αφυπνίζετε περιοχές μέσα σας που κοιμούνταν. Στο Υψηλότερο Δυναμικό σας αγαπάτε βαθιά τον εαυτό σας και τον αποδέχεστε, νιώθετε γεμάτοι, πλήρεις, ευτυχισμένοι, ψυχικά ήρεμοι και είστε αλληλέγγυοι σε αυτόν και στους άλλους.

Αν θέλετε και εσείς να βρείτε το σκοπό της ζωής σας, να κατακτήσετε το δυναμικό σας και να ζείτε την ζωή σας με πληρότητα, αλληλεγγύη και ευτυχία μπορείτε να με ακολουθήσετε στο πρόγραμμά μου «Κατάκτησε το Υψηλότερο Δυναμικό Σου» .

Πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ https://panagiotabarka.com/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%85/

Γιώτα Μπάρκα,

«Κατάκτησε το Υψηλότερο Δυναμικό Σου»,

Σύμβουλος της Μεθόδου ThetaHealing, Mentor, Intuitive, Νοσηλεύτρια, Bsc, Msc

Leave a comment

fifteen − 6 =

Copyright © 2018 PanagiotaBarka.com All rights Reserved | Powered by Cloud O.E.