πώς να αλλάξω τη ζωή μου

Πώς να αλλάξω τη ζωή μου;

  • «Βαρέθηκα τα ίδια και ίδια στη ζωή μου»
  • «πώς να αλλάξω τη ζωή μου
  • «θέλω να γνωρίσω ανθρώπους πιο ταιριαστούς με εμένα»
  • «θα ήθελα να έχω χρόνο για τον εαυτό μου»
  • «νιώθω εγκλωβισμένος/η σε μία ζωή που δεν είναι δική μου»
  • «Δεν υπάρχει σωτηρία»
  • «Έχω απογοητευτεί από τη ζωή»
  • «Θέλω να αλλάξω ζωή»

 Αν κάποιο από τα παραπάνω ή κάποια παρεμφερής σκέψη σε εκφράζει τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Για αυτό διάβασε και άκου προσεκτικά τι έχω να σου πω.

Είμαι σίγουρη ότι εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο νιώθεις μία πηγαία ανάγκη να αλλάξεις τη ζωή σου, να την τροποποιήσεις, να την αναβαθμίσεις ή απλά να αλλάξεις κάποιες παραμέτρους της.

Μέσω του κειμένου αυτού σου μιλάει ένας άνθρωπος που γουστάρει τα χειροπιαστά αποτελέσματα στη ζωή του και όχι τις θεωρίες. Ένας άνθρωπος που κάνει πράξη ότι διδάσκει και εγγυάται το αποτέλεσμα όσων γράφει.

Σου δίνω ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ που είναι απαραίτητο να κάνεις πριν καν αποφασίσεις να αλλάξεις τη ζωή σου:

1. Γιατί θέλω να αλλάξω τη ζωή μου;

Σημείωσε του Λόγους με την Εξής Μεθοδολογία:

Πρέπει οι λόγοι σου να είναι ισχυροί ώστε και το κίνητρό σου προς την αλλαγή και την μεταμόρφωση να είναι ισχυρό τόσο ώστε να σε κινητοποιεί κάθε μέρα προς την κατεύθυνση που θες. Κάθισε λοιπόν και γράψε τους λόγους αυτούς με την εξής μεθοδολογία. Να είσαι σε ένα ήσυχο δωμάτιο, χωρίς να σε ενοχλούν για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα. Βάλε χαλαρή μουσική αν σε εκφράζει, ηρέμησε το νου παίρνοντας βαθιές ανάσες ή κάνοντας έναν ήπιο διαλογισμό. Έπειτα έχοντας ένα χαρτί ρώτησε τον εαυτό σου. Γιατί θέλω να αλλάξω τη ζωή μου; Έπειτα παρέθεσε τους λόγους. Μην αρκεστείς στο ότι «δεν μου αρέσει η δουλειά μου» «δεν βγάζω πολλά λεφτά» «βαριέμαι».

Σημαντικό είναι να σημειώσεις τα θετικά που θα προκύψουν αν αλλάξεις τη ζωή σου. Για παράδειγμα, «θέλω να κάνω μία δουλειά που να αξιοποιούνται τα ταλέντα μου» «θέλω να έχω μία σχέση που να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και αλληλοκατανόηση» .

2. Τι θέλω να αλλάξω στη ζωή μου;

Παραδείγματα απλών αλλαγών:

«θέλω να μάθω να βάζω όρια» «θέλω να ξεπεράσω την αναβλητικότητά μου» «θέλω να έχω περισσότερη υπομονή» «θέλω να απαλλαγώ από περιττά κιλά» «θέλω να μην επηρεάζομαι από τοξικούς ανθρώπους» «θέλω να κάνω εγώ κουμάντο στη ζωή μου»

Παραδείγματα πολυσύνθετων αλλαγών:

«θέλω να χωρίσω» «θέλω να βρω τον σύντροφο της ζωής μου» «θέλω να αλλάξω πόλη» «θέλω να αλλάξω επάγγελμα» «θέλω να βρω χρόνο για τον εαυτό μου» «θέλω να τα αλλάξω όλα»

Δεν θα σου πω ότι αυτά είναι μόνο η αρχή. Γιατί αυτά δεν είναι καν η αρχή. Είναι όμως η βάση. Ξεκίνησε λοιπόν με αυτά και τα ξαναλέμε.

Αν έχεις ερωτήσεις ή θέλεις να λάβεις περισσότερη προσωπική καθοδήγηση, συμβουλευτική, προσωπική στήριξη στις αλλαγές που θες να κάνεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου και θα χαρώ να εξερευνήσουμε αν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορείς επίσης να διαβάσεις την προσωπική μου ιστορία αλλαγών ζωής στην ενότητα “ποια είμαι”.

Γιώτα Μπάρκα,

Transformational Healer/ Coach, Leadership Coach, Σύμβουλος της μεθόδου Thetahealing, www.panagiotabarka.com, info@panagiotabarka.com

Leave a comment

five × 2 =

Copyright © 2018 PanagiotaBarka.com All rights Reserved | Powered by Cloud O.E.